Verwarming in PSV-stadion afgekeurd, voetbalfans in de kou

ANP

Wie een thuiswedstrijd wil bijwonen van PSV, doet er goed aan zich extra te wapenen tegen de kou: de gemeente Eindhoven heeft de verwarming in het Philips Stadion afgekeurd. De kachels voldoen niet meer aan de veiligheidsregels.

In het duel tegen ADO Den Haag blijft de verwarming morgenavond uit. Weerkundigen verwachten dan temperaturen van net boven het vriespunt. Een extra sjaal en een muts lijken voor de supporters dus geen overbodige luxe.

Ook tijdens de resterende duels voor de winterstop, de bekerwedstrijd tegen VVV Venlo en de competitiewedstrijd tegen Vitesse, is er geen verwarming. In de winterstop, die een paar weken duurt, wil PSV de verwarming weer in orde maken.

Ruim een maand

Het probleem met de stadionverwarming speelt al sinds de wedstrijd van 4 november tegen FC Twente. De afgelopen tijd heeft PSV de gasheaters aangepast om weer aan de regels te voldoen, maar dat bleek niet afdoende.

PSV betreurt het uitblijven van een goede verwarming. "We snappen dat dit ten koste gaat van het comfort, maar veiligheid en zorgvuldigheid gaan boven alles", zegt directeur Toon Gerbrands tegen Omroep Brabant. "Nader onderzoek afgelopen week heeft de betrokken partijen geleerd dat we er qua aanpassingen nog niet zijn."

STER Reclame