Schade na aardbeving Java

Indonesië is opgeschrikt door een nachtelijke aardbeving met een kracht van 6,9. Het epicentrum van de beving lag in het zuidwesten van het eiland Java. De nationale rampencoördinator meldt zeker twee doden. Zeker zeven mensen zijn volgens hem gewond geraakt.

De aardschok werd ook gevoeld in de hoofdstad Jakarta, op zo'n 200 kilometer afstand. Vooral hogere gebouwen kwamen in beweging. Ook in steden als Bandung, Semarang en Yogyakarta was de beving merkbaar.

Tsunami-waarschuwing

Uit voorzorg werd voor een groot deel van de kust van Java een tsunami-waarschuwing afgegeven, maar dat gebeurt vrijwel standaard bij aardbevingen in de regio. Een tsunami bleef uit, maar de waarschuwing leidde er wel toe dat veel bewoners van gebieden langs de kust het zekere voor het onzekere namen.

Op de Indonesische televisie was te zien dat het erg druk was op de autowegen van de kust naar het binnenland. In steden als Jakarta gingen veel mensen de straat op uit angst voor naschokken.

Ziekenhuis

Volgens de nationale rampencoördinator zijn meer dan veertig huizen ingestort en hebben nog eens tientallen gebouwen ernstige schade opgelopen.

In het district Banyumas in Midden-Java werden ongeveer vijftig patiënten geëvacueerd uit een ziekenhuis dat door de aardbeving was beschadigd.

STER reclame