Ryanair erkent toch vakbonden, stakingen opgeschort

Aangepast
Getty

De aangekondigde stakingen bij vliegmaatschappij Ryanair gaan voorlopig niet door. Topman Michael O'Leary heeft laten weten dat hij toch bereid is om pilotenvakbonden te erkennen. Negeren van de bonden was de belangrijkste reden voor piloten om stakingen aan te kondigen.

Op de website van Ryanair staat dat de maatschappij de vakbonden in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italiƫ, Spanje en Portugal heeft uitgenodigd voor gesprekken.

De eerste staking in een reeks zou vanmiddag beginnen in Italiƫ. Daardoor zouden reizigers in heel Europa getroffen worden. Die staking is door de Italiaanse piloten opgeschort.

Met de belofte om bonden te erkennen, wil Ryanair voorkomen dat net voor Kerst veel reizigers de dupe worden van het interne conflict. O'Leary zegt dat hij begin volgend jaar met de piloten om tafel wil.

Ryanair
@Ryanair
Ryanair Agrees To Recognise Pilot Unions To Avoid Widespread Customer Disruptions Over Christmas Period https://t.co/XdTkQCggdH
7 maanden geleden

'Goed betaald'

De Ierse maatschappij haalt op haar website nog wel hard uit naar haar eigen piloten. "Wij bieden onze klanten verontschuldigingen aan voor onrust die door deze dreigende actie, tijdens de week voor Kerst, door een klein aantal zeer goed betaalde piloten veroorzaakt kan worden", schrijft Ryanair op de Nederlandse site.

STER Reclame