Een winkel van telecomaanbieder Tele2
NOS NieuwsAangepast

T-Mobile neemt Tele2 in Nederland over

T-Mobile neemt Tele2 in Nederland over. Dat hebben de twee bedrijven bekendgemaakt. T-Mobile, dat eigendom is van Deutsche Telekom, betaalt 190 miljoen euro voor de Nederlandse tak van het Zweedse Tele2. Samen hebben de twee bedrijven in Nederland 4,5 miljoen klanten.

T-Mobile en Tele2 kunnen door de fusie beter concurreren op de Nederlandse telecommunicatiemarkt, zeggen ze. Ze denken de markt in Nederland te kunnen openbreken.

Van de vier telecomaanbieders in Nederland blijven er nu dus drie over. Jaren geleden waren er ook drie grote aanbieders in Nederland, maar minister Kamp vond dat destijds te weinig en wilde er vanwege de concurrentiepositie een vierde partij bij.

Duur

De mededingingsautoriteiten moeten nog wel instemmen met de fusie. Volgens analist Tim Poulus van Telecompaper kan het bijna niet anders dan dat de deal wordt goedgekeurd. "Als overheid heb je een moeilijk verhaal om dit te blokkeren. Een vierde mobiele netwerk in Nederland blijkt duur en het is moeilijk om er geld mee te verdienen."

Hij verwacht dat T-Mobile en Tele2 samen op prijs blijven concurreren met de grote aanbieders in de markt. "Ze willen het samen Ziggo en KPN echt moeilijker maken. Alles wijst erop dat ze dat ook gaan doen", aldus Tim Poulus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl