Politie doet onderzoek in Maastricht ANP

Bij twee steekpartijen in Maastricht zijn twee mensen gedood. Ook zijn drie mensen gewond geraakt. De politie heeft een verdachte opgepakt.

Het eerste incident was rond 21.00 uur in het noordwesten van de stad. Volgens de politie was er een vechtpartij, waarbij een man werd doodgestoken. De dader vluchtte vervolgens.

Tien minuten later was er enkele honderden meters verderop ook een steekpartij. Hierbij werd een vrouw gedood en raakten twee mensen gewond. In een moskee in de buurt is later een derde gewonde aangetroffen.

steekpartij maastricht

Waar de verdachte is opgepakt, is niet bekendgemaakt. De politie meldt wel dat de verdachte is aangehouden vanwege betrokkenheid bij beide incidenten.

Het is onduidelijk wat de aanleiding is geweest en wat de twee steekpartijen met elkaar te maken hebben. De politie laat wel weten dat er geen reden is om te denken dat de incidenten iets met terrorisme te maken hebben. Kort na de incidenten zou daarop gehint zijn in buitenlandse media.

Premier Rutte gaf op een EU-top in Brussel een reactie op wat er in Maastricht is gebeurd. Ook hij benadrukte dat er geen sprake is van terroristische motieven. Hij betuigde verder zijn medeleven met de families van de slachtoffers.

STER reclame