NOS SportAangepast

'Niet normaal, dat we weer in de halve finales staan'

Abbingh: niet onze beste wedstrijd

Het mag geen verrassing meer heten, dat de Nederlandse handbalsters in de halve finales van het WK staan. Tsjechië dolf woensdag het onderspit (30-26). Goed was het spel echter niet.

"Ik denk niet dat het onze beste wedstrijd was", was Lois Abbingh na de wedstrijd meteen kritisch. "Laten we hopen dat we die voor het einde bewaren."

Abbingh was met veertien treffers verreweg de productiefste speelster aan de kant van Oranje. Ze zag dat de rest van het team Tsjechië, na een riante 8-2 voorsprong in het begin, liet terugkomen in de wedstrijd.

WK: Nederland worstelt zich in kwartfinale langs Tsjechië

"We wisten dat Tsjechië een moeilijke tegenstander was. Maar we hadden het in de eerste helft al af kunnen maken."

Abbingh staat nu op 47 treffers dit WK. Ze is daarmee topscorer van het toernooi. "Ik voelde me goed. Ik zit er nog steeds lekker in. Maar ben ook blij dat het team volledig in dienst van mij speelt. Het is niet zo dat ik alleen maar de ballen inschiet."

Noorwegen of Rusland?

Heeft Abbingh een voorkeur voor een tegenstander in de halve finales? "Het maakt me niet zo heel veel uit. Maar het zou leuk zijn om Noorwegen een keer te verslaan."

Later op de avond werd duidelijk dat inderdaad regerend wereldkampioen Noorwegen de tegenstander is aanstaande vrijdag. De Noorse vrouwen versloegen olympisch kampioen Rusland met liefst 34-17.

Snelder: niks is normaal dit toernooi

Danick Snelder wil nog niet wennen aan de successen van de laatste jaren. "Heerlijk dat we er weer staan."

Het is na het WK in 2015, de Spelen in 2016 én het EK in 2016 de vierde keer op rij dat Nederland zich plaatst voor de laatste vier van een groot toernooi. "Ik vind het niet normaal en ik geniet er elke keer weer van."

Zweden-Frankrijk

Mochten de vrouwen ook hun volgende wedstrijd winnen, is in de finale Zweden of Frankrijk de tegenstander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl