Vrouwen die in verwachting zijn, kunnen niet meer terecht in Emmen
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

Verloskamers in ziekenhuis Emmen gaan toch dicht

Zwangere vrouwen kunnen vanaf maandag voor hun bevalling niet meer terecht in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. De afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde gaan dicht omdat het ziekenhuis er niet in is geslaagd op tijd vier kinderartsen te vinden.

De sluiting hing al in de lucht, maar was een week uitgesteld omdat doktoren uit Groningen konden bijspringen. Die samenwerking stopt maandag. Daarna zijn vrouwen die moeten bevallen aangewezen op de ziekenhuizen in Stadskanaal en Hoogeveen. Vanuit Emmen is dat minimaal een half uur rijden.

Bij een bevalling in het ziekenhuis moet voor de zekerheid altijd een kinderarts klaarstaan. De laatste drie kinderartsen in het ziekenhuis in Emmen hadden zich ziek gemeld omdat de werkdruk hen te veel werd.

De afdeling gynaecologie, de polikliniek kindergeneeskunde en het spreekuur voor zwangere vrouwen gaan wel gewoon door, meldt RTV Drenthe.

Weekendje Drenthe

De afdeling verloskunde gaat pas weer open als er genoeg kinderartsen zijn. Om die te vinden worden alle registers opengetrokken, zegt een woordvoerder. "We vragen zelfs aan artsen of ze een weekend naar Drenthe willen komen om te laten zien hoe mooi het is." Ook over de grens, in Duitsland, wordt gezocht naar doktoren.

Advertentie via Ster.nl