Mark de J. als tennisspeler in actie in 2013
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Huilende Mark de J.: 'Ik heb het écht niet gedaan'

Mark de J. heeft in zijn slotwoord in de zaak-Everink opnieuw gezegd dat hij onschuldig is. Het Openbaar Ministerie heeft maandag 18 jaar cel tegen De J. geëist. Huilend ontkende hij dat hij de moord heeft gepleegd: "Ik heb het echt niet gedaan."

De J. zei hij dat er een verkeerd beeld van hem bestaat en dat hij zijn vriend Koen Everink niet heeft vermoord. "Het is vreselijk wat er is gebeurd, maar ik heb het echt niet gedaan", zo begon De J. zijn betoog.

"Er wordt een onterecht beeld van mij de wereld in geslingerd." Tijdens het voorlezen van de zinnen hield hij het niet droog, schrijft RTV Utrecht.

"Domme keuzes"

De J. had verder spijt dat hij niet direct een complete versie heeft verteld van wat er de avond van de moord volgens hem is gebeurd. Hij heeft delen van zijn getuigenis aangepast in de loop van de tijd. De verdachte noemde dat in de rechtszaal een domme keus.

Dat geldt ook voor de keus om een horloge van Everink mee te nemen na diens dood. Dat heeft hij aanvankelijk ook niet aan de politie verteld.

De J. betuigde tot slot zijn medeleven met de nabestaanden van Everink. "Koen was mijn vriend, van wie ik op 3 maart 2016 met een knuffel afscheid heb genomen."

Hij vroeg de rechtbank om vrijspraak.

Advertentie via Ster.nl