Azarenka met wildcard naar Australian Open

Aangepast
Viktoria Azarenka afgelopen juli in actie op Wimbledon AFP

Viktoria Azarenka doet in januari mee aan de Australian Open. De Wit-Russische tennisster, die maandenlang niet in actie kwam vanwege een conflict met haar ex-partner over de voogdij van haar zoon, krijgt een wildcard van de organisatie.

De voormalig nummer een van de wereld beviel in december 2016 van een zoon en maakte in juni dit jaar op Wimbledon haar rentree. Daarna kwam de 28-jarige Azarenka niet meer in actie vanwege de voogdijzaak.

Een rechter bepaalde dat het kind in zijn woonplaats Los Angeles moest blijven totdat de ouders een oplossing hadden gevonden. Omdat Azarenka haar zoontje niet alleen wilde laten, miste ze onder meer de US Open en de finale van de Fed Cup.

"De huidige situatie van Viktoria is heel moeilijk voor haar en we hebben geprobeerd om alle mogelijke ondersteuning te bieden", zegt toernooidirecteur Craig Tiley. "Als tweevoudig kampioen vinden wij dat ze recht heeft op een wildcard."

Azarenka, inmiddels de nummer 210 van de wereld, is blij met de uitnodiging. "Het is een moeilijk jaar geweest. Op deze manier kan ik 2018 positief beginnen."

Als voorbereiding op de Australian Open speelt Azarenka het WTA-toernooi van Auckland, waarvoor ze vorige maand al een wildcard ontving.

STER Reclame