ANP

Kruidvat stopt uit voorzorg met de verkoop van twee soorten babyvoeding, omdat een van de grondstoffen die daarin zijn gebruikt uit een fabriek komt waar salmonellabesmettingen zijn geconstateerd. Het gaat om de zuigelingenvoeding Extra Care H.A. 1 en Kruidvat opvolgmelk Extra Care H.A. 2. Een besmetting met salmonella kan leiden tot diarree. Volgens Kruidvat is deze grondstof in andere eigen merken babymelk niet gebruikt.

Niet genoeg maatregelen

Lactalis, een zuivelconcern uit Frankrijk, kwam begin deze maand in het nieuws, nadat twintig zuigelingen besmet waren geraakt met salmonella na het drinken van babymelk. Afgelopen week raakten nog eens vijf kinderen besmet. Uit onderzoek bleek dat de fabriek niet genoeg maatregelen had genomen. Daarom kondigde de Franse regering gisteren een wereldwijde terugroepactie aan van babymelkpoeder die is gefabriceerd door dit bedrijf.

Volgens een woordvoerder van Kruidvat zijn er in Nederland nog geen klachten bekend. "Het is een voorzorgsmaatregel en een protocol dat wij moeten volgen."

Kruidvat roept mensen die de babymelk in huis hebben het product terug te brengen naar de winkel.

Ze zijn herkenbaar aan de volgende streepjescodes:

Kruidvat Extra Care H.A. 1 (0-6 maanden) 8717333139667
Kruidvat Extra Care H.A. 2 (6- 12 maanden) 8717333139674

Geen waarschuwing

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laat weten dat er geen algemene waarschuwing geldt voor Nederland. "Als er iets misgaat met een product in Frankrijk dat hier terechtkomt, wordt er gewaarschuwd door de autoriteiten. Voor zover wij weten zijn er geen signalen dat er hier iets aan de hand is."

Wel doet de NVWA navraag bij de Franse autoriteiten of er niet meer producten en grondstoffen uit de zuivelfabriek Lactalis naar Nederland zijn gekomen.

STER reclame