ANP

Het winterweer heeft niet geleid tot een drukkere ochtendspits dan normaal. Volgens de ANWB verliep de ochtendspits "bijna normaal" en leek het zelfs iets minder druk dan anders, doordat veel mensen de weg niet zijn opgegaan vanwege de waarschuwingen.

Op enkele plaatsen heeft het winterweer tot oponthoud geleid. Op de A10 was vanwege een geschaarde vrachtwagen de verbindingsweg tussen de binnenring en de A2 afgesloten. De weg werd rond 09.15 uur weer vrijgegeven. Ook op onder meer de A2 en de A4 ontstonden problemen.

Voor de avondspits worden grote problemen verwacht. Vanaf 12.00 uur vanmiddag geldt in het zuiden van het land code oranje. Later geldt die waarschuwing ook voor de rest van het land. Volgens een woordvoerder van de ANWB gaat de sneeuw vandaag veel hinder veroorzaken op de wegen. "Het wordt goed opletten. Denk twee keer na of je wel echt de weg op moet."

NOS

De NS zet vandaag minder treinen in. Waar normaal gesproken elk kwartier een intercity rijdt, gaat deze vandaag eens per halfuur. "Dat betekent een langere reistijd, vaker overstappen en drukkere treinen", zegt een woordvoerder van de NS. "Op een aantal plekken rijden wel langere treinen, maar dat is logistiek niet overal mogelijk."

Tussen Utrecht en Den Haag rijden de hele dag geen intercity's door een wisselstoring. Van en naar Zaandam rijden geen treinen vanwege meerdere verstoringen.

Vanwege uitgelopen werkzaamheden rijden tussen Arnhem en Zutphen rijden geen treinen. Naar verwachting kan het treinverkeer daar rond 14.00 uur weer worden opgestart.

De routeplanner 9292ov.nl is vanochtend getroffen door een storing. De website en de app, waarop reistijden, kosten van het openbaar vervoer en informatie over vertragingen en uitgevallen treinen staan, zijn daardoor slecht bereikbaar. Gisteren was er ook al een storing bij de routeplanner.

Vliegverkeer

Schiphol houdt er rekening mee dat het vliegverkeer vanmiddag verstoord raakt vanwege het winterweer. Hoe ernstig de overlast wordt valt volgens een woordvoerder nog niet te zeggen, maar reizigers moeten rekening houden met vertragingen, annuleringen en mogelijk langere reistijd naar de luchthaven.

Het vliegveld adviseert reizigers de informatie in de gaten te houden via de website van Schiphol of via de luchtvaartmaatschappijen.

De KLM heeft voor vandaag bijna 300 Europese en intercontinentale vluchten geschrapt. De luchtvaartmaatschappij laat weten dat de passagiers worden geïnformeerd en omgeboekt.

STER reclame