NOS VoetbalAangepast

Cocu kritisch: veel te weinig lef getoond

Phillip Cocu zocht na afloop van de afgetekende 3-0 nederlaag van PSV tegen Ajax niet naar excuses. "We hadden vandaag geen recht van spreken", concludeerde de trainer.

Cocu realistisch: PSV toonde veel te weinig lef

"Ajax wilde er alles aan doen om een wedstrijd te winnen. Dat draagt ook bij aan de overwinning, dat hadden wij ook moeten laten zien", vond Cocu. "Voetballend hebben we echt veel te weinig gebracht."

"Ajax creëerde voor rust weinig, maar wij stelden daar ook niets tegenover. In de rust heb ik ook tegen de jongens gezegd dat ze meer lef moesten tonen. Maar in de tweede helft geven we de wedstrijd binnen een kwartier helemaal weg."

De spelers van PSV druipen af na de 3-0 nederlaag bij Ajax in Amsterdam

PSV heeft nu nog een voorsprong van vijf en zeven punten op respectievelijk AZ en Ajax. "Hiermee wordt bevestigd wat ik al al langer roep. Het is zeker nog niet gedaan", zei Cocu, die het waarschijnlijk de komende weken zonder Jürgen Locadia moet stellen.

De aanvaller viel al na twaalf minuten uit met een hamstringblessure. "Het is afwachten, maandag weten we meer."

Van Ginkel

Aanvoerder Marco van Ginkel uitte de hoop dat PSV deze "tik" snel achter zich laat. Komende woensdag wacht immers alweer het thuisduel met FC Groningen.

"Ik denk dat Ajax in balbezit veel beter was. In de tweede helft kwam er wat ruimte, na de 1-0 waren we het wel kwijt", zag de middenvelder. "Het is nu zaak om snel weer een positieve mindset te krijgen."

Van Ginkel: dit is wel even een tik voor ons

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl