Rooney juicht na zijn benutte strafschop

Gelijkspel in Merseyside derby, weer puntenverlies Arsenal

De stadsderby tussen Liverpool en Everton heeft geen winnaar opgeleverd. Ook de wedstrijd tussen Southampton en Arsenal eindigde in een gelijkspel: 1-1.

Liverpool kwam op Anfield Road vlak voor rust op voorsprong via topscorer Mohamed Salah. De Egyptenaar schoot raak na een mooie dribbel en een knap schot in de verre hoek. Het betekende voor Salah alweer zijn dertiende doelpunt dit seizoen in de Premier League.

Wayne Rooney zorgde voor de eindstand door een kwartier voor tijd een penalty te benutten. Het was zijn eerste doelpunt ooit in de Merseyside derby.

Bij Liverpool bleef Georginio Wijnaldum het hele duel op de bank. Davy Klaassen zat niet in de wedstrijdselectie van Everton.

Door het gelijkspel blijft Liverpool vierde in de Premier League. Everton moet het doen met een tiende plaats.

Weer puntverlies Arsenal

Arsenal leed opnieuw puntenverlies in de Premier League. Na de nederlaag vorige week tegen Manchester United kwam de ploeg van Arsène Wenger vandaag tegen Southampton niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Southampton kwam in het eigen St. Mary's Stadium al na drie minuten op voorsprong door een doelpunt van Charlie Austin. Lang leek dat de winnende treffer te zijn totdat Olivier Giroud twee minuten voor tijd de gelijkmaker binnenschoot.