NOS VoetbalAangepast

Borussia Dortmund zet Bosz na 163 dagen op straat

Dortmund ontslaat Bosz na 163 dagen

Peter Bosz is ontslagen als hoofdtrainer van Borussia Dortmund. De beslissing van de Duitse topclub komt niet onverwacht, nadat Bosz van zijn laatste 13 wedstrijden er slechts een had gewonnen. Dat was tegen derdeklasser 1.FC Magdeburg in de beker.

De 2-1 nederlaag tegen Werder Bremen in eigen stadion van zaterdag was de druppel. Zaterdagavond heeft de club het besluit genomen.

Technisch directeur Michael Zorc: "We konden geen andere beslissing nemen. Peter heeft de afgelopen weken hard gewerkt om de zaken om te draaien, maar dat is niet gelukt. Dan moet je ingrijpen."

"Het is onder de huidige omstandigheden helaas niet gelukt om de gewenste resultaten te behalen", reageert Bosz in een verklaring op de website van Borussia Dortmund.

"Ik bedank de club, de clubleiding, het elftal en de fans. Voor de toekomst wens ik de club al het beste."

Bosz: van Werder Bremen moest gewonnen worden. zeker nu

Van 'Der Bosz' naar ontslag

De 54-jarige Bosz werd deze zomer aangesteld in het Ruhrgebied, nadat hij met Ajax verrassend de finale van de Europa League had bereikt. Na zeven speelronden stond Borussia Dortmund nog glansrijk aan kop in Duitsland. Destijds werd zelfs gesproken over 'Der Bosz der Bundesliga'.

Na de 3-2 thuisnederlaag half oktober tegen RB Leipzig kwam de klad erin. In de daaropvolgende 13 duels in alle competities kwam Dortmund maar een keer tot winst: een 5-0 zege op tweedeklasser FC Magdeburg in het Duitse bekertoernooi.

Stöger nieuwe trainer

Peter Stöger wordt de nieuwe hoofdcoach in Dortmund. De Oostenrijker werd eerder deze maand nog na vier en een half jaar ontslagen bij 1.FC Köln.

Stöger zal het seizoen afmaken in Dortmund en krijgt assistentie van onder anderen oud-speler Jörg Heinrich.

Peter Stöger, die opvolger van Peter Bosz

Ook in slechte tijden hield Bosz vast aan zijn aanvallende speelstijl en zou mede daardoor het vertrouwen van zijn belangrijkste spelers zijn kwijtgeraakt. Zo werd topschutter Pierre-Émerick Aubameyang al een keer disciplinair geschorst.

Bosz is na Frank de Boer (Crystal Palace), Andries Jonker (Wolfsburg) en Ronald Koeman (Everton) de vierde Nederlandse trainer in een Europese topcompetitie die vroegtijdig moet vertrekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl