Cristiano Ronaldo viert zijn tweede treffer tegen Sevilla

Real hoeft maar één helft gas te geven tegen Sevilla

Real Madrid heeft in eigen huis voor het negende seizoen op rij gewonnen van Sevilla. De nummer vier in de stand was de nummer vijf met liefst 5-0 de baas.

Al na drie minuten was het al raak in Santiago Bernabéu: Nacho kreeg de bal bij een corner voor zijn voeten en aarzelde niet.

Cristiano Ronaldo, die onlangs voor de vijfde keer verkozen werd tot wereldvoetballer van het jaar en voor het duel zijn vijfde gouden bal toonde aan het publiek, tekende met een schot in de korte hoek en een penalty voor de 2-0 en 3-0.

Het was alweer de twaalfde en de dertiende goal voor de Portugees in de laatste negen ontmoetingen met Sevilla.

Cristiano Ronaldo toont zijn vijf gouden ballen aan het publiek in Santiago Bernabéu

Toni Kroos scoorde daarna uit een een-tweetje en Achraf Hakimi (schot in verre hoek) maakte er nog voor rust 5-0 van.

Na rust leek Sevilla vooral bezig de schade te beperken en Real drong niet echt meer aan, al kreeg het nog wel wat kansen. Zo schoot Karim Benzema nog op de paal.

Sevilla incasseerde daardoor de grootste nederlaag sinds 30 oktober 2010, toen de club met dezelfde cijfers van Barcelona verloor (5-0).

Derde plek

Door de zege klimt Real naar de derde plek op de ranglijst met 31 punten. Nummer twee Valencia won met 2-1 van Celta de Vigo en heeft drie punten meer dan Real.

Simone Zaza opende de score met een kopbal. Kort na rust maakte Iago Aspas er uit de rebound 1-1 van, waarna Daniel Parejo matchwinner werd met een benutte strafschop.

Koploper FC Barcelona (36 punten) neemt het zondag op tegen Villarreal.