Massale belangstelling uitvaart Hallyday in Parijs

Met een ceremonieel dat normaal gesproken voorbehouden is aan staatshoofden en cultuuriconen als Victor Hugo is in Parijs afscheid genomen van de overleden rocker Johnny Hallyday. Het Franse volk was massaal toegestroomd om de begrafenisstoet door het centrum van de stad te zien rijden. De zanger overleed woensdag op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

Honderden motorrijders begeleidden de stoet die langs de Arc de Triomphe reed en over de Champs Elysées de Place de la Concorde bereikte. Onder de vele sprekers bij de plechtigheid in de Madeleine-kerk was ook de Franse president Macron. Na afloop van zijn speech volgde een donderend applaus en werden spontaan liedjes van Hallyday ingezet. Onder de aanwezigen waren ook de oud-presidenten Hollande en Sarkozy.

De verlichte woorden "Merci Johnny" zullen vandaag en morgen op de Eiffeltoren te zien zijn en voor het begin van de voetbalwedstrijden van dit weekend zullen in de stadions liedjes van Hallyday worden gedraaid.

Johnny Hallyday wordt begraven op het Caribische eiland Saint-Barthélemy, waar hij met zijn vrouw woonde.

Hallyday bracht in zijn meer dan vijftig jaar durende carrière tientallen platen uit en vele daarvan veranderden in goud. Tot zijn grootste hits horen Ma gueule en Pour moi la vie va commencer.

STER reclame