NOS VoetbalAangepast

Het motto van koploper PSV: achterin alles dicht, voorin scoren

Waarom loopt het de laatste weken stroever bij PSV?

PSV reist zondagmiddag met een gerust hart af naar de Johan Cruijff Arena. De Eindhovenaren trappen af met maar liefst tien punten meer dan Ajax. Ook de naaste achtervolger AZ heeft al zeker acht verliespunten meer. Toch draait het de laatste weken niet echt soepel bij de Eindhovenaren.

Zorgen maken ze zich niet in Eindhoven. Waarom ook? Als je matige wedstrijden ook al winnend afsluit, dan kan het alleen maar beter gaan.

PSV-coach Phillip Cocu zei daarover: "Ik denk dat we de laatste weken iets te weinig de momenten aangrijpen om de tweede te maken."

PSV-keeper Jeroen Zoet verkeert dit sezoen in uitstekende vorm

Miniem verschil

Opvallend is dat PSV dit seizoen al zes keer won met maar een doelpunt verschil, waaronder de laatste drie duels. Ajax daarentegen verloor juist drie keer met een treffer verschil. Doelman Jeroen Zoet hield zijn ploeg een paar keer op de been met knappe reddingen waardoor er alsnog drie punten konden worden bijgeschreven.

De doelman in vorm zegt: "We spelen in fases best goed, maar zijn ongelukkig in de afwerking. Als er in de beginfase wel een of twee ballen ingaan, dan gaat zo'n wedstrijd veel makkelijker naar ons toe."

De zes duels die PSV won met een goal verschil

DatumThuisUitUitslag
12-8-2017PSVAZ3-2
17-9-2017PSVFeyenoord1-0
5-11-2017PSVFC Twente4-3
19-11-2017PEC ZwollePSV0-1
26-11-2017ExcelsiorPSV1-2
3-12-2017PSVSparta1-0

Luuk de Jong maakte vorige week de enige en dus winnende PSV-goal tegen Sparta. "Je hebt altijd verschillende periodes in een competitie. Nu hebben we wel het gevoel dat we lekker spelen, maar we scoren wat moeizamer. Dan is het zaak om die duels wel te winnen. En dat doen we."

Op slot houden

Van de veertien wedstrijden won PSV er dertien. En zes keer hield PSV de heilige nul. Met vaak een hoofdrol voor Jeroen Zoet. "Ik heb daar zeker mijn aandeel in gehad", zegt de keeper. "Als we het achterin op slot houden dan weten we dondersgoed dat er voorin altijd wel een keer gescoord wordt."

Natuurlijk zegt Zoet dat de koppositie van zijn ploeg vooral teamwork is. Dat hoort zo. Maar ook Zoet weet dat hij een paar keer cruciale reddingen heeft verricht. "Als het verschil maar een doelpunt is, dan is elke bal die je pakt belangrijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl