Sneeuwval veroorzaakt problemen in oosten van het land

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Gladheid op de Nederlandse wegen

Het verkeer in het oosten van het land heeft last van sneeuwval. Volgens de ANWB zijn vooral de wegen rond Arnhem en Apeldoorn spekglad. De A50 bij Grijsoord moest rond 10.30 uur dicht vanwege twee geschaarde vrachtwagens. De weg ging aan het begin van de middag weer open.

In delen van Arnhem is twaalf centimeter sneeuw gevallen, meldt Omroep Gelderland. Stadsbussen konden vanwege de gladheid vanmorgen niet rijden. De dienstregeling is inmiddels weer op gang gekomen. Het treinverkeer in Gelderland had last van wisselstoringen en een kapotte bovenleiding.

Slippartijen

Winterse buien veroorzaakten vannacht al problemen, ook in andere delen van het land. De verkeersinformatiedienst VID telde tientallen slippartijen vanwege de gladheid.

Voor zover bekend gaat het vooral om blikschade. "Wat we zien met dit soort weersomstandigheden is dat automobilisten hun snelheid prima aanpassen. Dus als ze eenmaal gaan glijden is de impact minder groot", zei Frank Boer van de VID in het NOS Radio 1 Journaal.

Op de A50 bij Son en Breugel raakte gisteravond laat een automobilist zwaargewond toen hij achter op een vrachtwagen botste. Het is onduidelijk of dat door de gladheid kwam.

Een sneeuwschuiver zaterdagochtend in Gelderland Omroep Gelderland

Morgenochtend gaat het vanaf 06.00 uur vanuit het zuidwesten sneeuwen. Het KNMI verwacht dan een sneeuwdek van enkele centimeters dik. In het westen verdwijnt dat in de middag, maar in het noordoosten en oosten komt mogelijk 10 centimeter te liggen. Ook maandag wordt sneeuw verwacht.

STER Reclame