Getty Images
NOS Nieuws

Geen misbruik-aanklacht tegen topdirigent James Levine

De openbaar aanklager in Illinois dient geen aanklacht in tegen James Levine, de voormalige dirigent van The Metropolitan Opera in New York. Levine (74) werd een week geleden beschuldigd van seksueel misbruik, hij zou dertig jaar geleden een jongen van 16 hebben misbruikt.

Volgens de aanklager is de zaak onderzocht en zijn er meerdere factoren die tot deze beslissing hebben geleid, inclusief het feit dat degene die Levine heeft beschuldigd seksueel meerderjarig was op het moment dat het misbruik zou hebben plaatsgevonden. Ook was er geen sprake van dwang.

Levine ontkent

De afgelopen week werd Levine door nog drie mannen beschuldigd, waarna hij door The Metropolitan werd geschorst. Dat vermoedelijke misbruik vond plaats in de jaren 60 en 70. Voor zover bekend hebben de mannen geen aangifte gedaan.

Levine heeft de beschuldigingen steeds tegengesproken. Tegen The New York Times zegt hij dat ze ongegrond zijn. "Zoals een ieder die mij kent weet, heb ik mijn leven niet geleefd als onderdrukker of aanvaller."

De wereldberoemde dirigent was veertig jaar verbonden aan The Metropolitan Opera, waarin hij 2500 voorstellingen dirigeerde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl