Beeld uit de clip van Bohemian Rhapsody
NOS NieuwsAangepast

Top 2000 heeft dezelfde top 5 als vorig jaar

De strijd tussen de Eagles- en Queenfans is weer beslecht: Bohemian Rhapsody van Queen staat weer op de eerste plaats in de Top 2000 van NPO Radio 2. Dat is bekendgemaakt tijdens het Helden van de Top 2000 concert op de radio.

De Britse groep staat daarmee voor de vijftiende keer bovenaan. Een ander nummer dat onveranderlijk hoog eindigt, Hotel California van de Eagles, staat net als vorig jaar op twee en ook de nummer drie is onveranderd gebleven met Stairway To Heaven van Led Zeppelin.

Top 10 van de Top 2000

Plek (vorig jaar)NaamNummer
1 (1)QueenBohemian Rhapsody
2 (2)EaglesHotel California
3 (3)Led ZeppelinStairway to Heaven
4 (4)Billy JoelPiano Man
5 (5)Deep PurpleChild in Time
6 (10)Pearl JamBlack
7 (9)Pink FloydWish You Were Here
8 (11)ColdplayFix you
9 (6)Boudewijn de GrootAvond
10 (17)Guns N' RosesNovember Rain

Pas in de tweede helft van de top 10 zijn er veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Heroes van David Bowie en Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia de Breij hebben plaatsgemaakt voor Fix You van Coldplay en November Rain van Guns N' Roses.

Overleden

Opvallend veel mensen tot 30 jaar stemden op In The End van Linkin Park, waarvan zanger Chester Bennington eerder dit jaar zelfmoord pleegde. Het nummer staat in de top 10 van de lijst van stemmers tot 30 jaar.

Ook Thunderstruck van AC/DC kreeg veel stemmen en eindigt daarom op de negende plaats bij de mannen. Malcolm Young, de gitarist en een van de oprichters van AC/DC, overleed in november. Hij leed aan dementie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl