Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst
NOS Voetbal

Van Bronckhorst: overwinning op Napoli een boost voor team

Feyenoord is stellig van plan de goede lijn van de laatste weken zondagmiddag in en tegen Utrecht door te trekken. "De overwinning op Napoli is zeker een boost voor het team. Als je er vijf verliest in de Champions League, dan wil je met een positief gevoel afsluiten. Winnen is altijd fijn, dat merk je aan de jongens", omschreef trainer Giovanni van Bronckhorst de actuele sfeer in Rotterdam-Zuid.

De kans is aanwezig dat Feyenoord zondag opnieuw met vleugelverdediger Tyrell Malacia aantreedt. Van Bronckhorst complimenteerde de pas achttienjarige speler, die tegen de Italianen op het hoogste clubniveau zijn debuut maakte.

Vertrouwen

Van Bronckhorst: "Ik heb vertrouwen in hem. Malacia debuteert direct in de Champions League. Dan is het dubbel zo knap dat hij zo heeft gespeeld. Het is een sterk ventje, maar wel pas achttien. Daar moet je rekening mee houden, maar op die positie heb ik ook niet zo veel keuze", blikte de oefenmeester vrijdag vooruit naar de wedstrijd tegen FC Utrecht.

Van Bronckhorst kan aan de linkerkant van de verdediging in elk geval geen gebruikmaken van Ridgeciano Haps en Miquel Nelom, die beiden met blessures kampen.

Twijfelgeval El Ahmadi

Positief voor de trainer is de waarschijnlijke rentree van Karim El Ahmadi. De middenvelder ontbrak tegen Napoli, maar sluit zaterdag weer bij de groep aan. "De verwachting is dat dat goed gaat." Bart Nieuwkoop is nog een twijfelgeval bij de Rotterdammers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl