NOS VoetbalAangepast

Cocu verwacht gretig PSV en boeiende strijd in Amsterdam

Phillip Cocu verwacht zondag in Amsterdam een "boeiende" competitietopper tussen Ajax en PSV. De trainer van de Eindhovenaren, die over een volledig fitte selectie beschikt, proeft dat zijn spelers uitkijken naar de krachtmeting in de Arena.

Cocu: na de winterstop maken we de balans op

"De wedstrijden tussen Ajax en PSV zijn de laatste jaren boeiende duels geweest. Beide teams spelen om te winnen, om een goal te maken en om aan te vallen", kijkt Cocu vooruit. "Ik verwacht niet dat het een schaakspel wordt."

Grote wedstrijd

Volgens Cocu staat ook zijn topscorer Hirving Lozano (tien goals) te trappelen voor het topduel. De Mexicaan maakte vrijdagochtend voor het eerst kennis het de Nederlandse winterweer.

"Je merkt aan Lozano dat er een grote wedstrijd aankomt. Ondanks de kou is hij heel scherp en gretig", aldus de trainer. "Dat merk je niet alleen bij hem, maar ook bij alle andere spelers. Dit zijn de wedstrijden waar je naar uitkijkt."

PSV heeft na veertien speelronden tien punten voorsprong op Ajax, maar van een vroegtijdige beslissing in de titelstrijd wil Cocu nog niets weten. "We zetten een grote stap richting ons doel mochten we winnen in de Arena. Kampioen zijn we nog lang niet, er zijn nog veel wedstrijden te spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl