De megakerstboom, nog niet officieel ontstoken
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Kerstverlichting Zendmast Lopik floept anderhalve dag te vroeg aan

De megakerstboom in IJsselstein wordt morgen pas officieel ontstoken, maar vanochtend ging onverwachts toch een aantal lichtjes aan.

Een buurtbewoner zag het gebeuren: "Het was nog donker en ik liet met m'n vriend de honden uit, toen we plots een felle flits zagen en daarna een enorme knal hoorden. De lampjes aan de Gerbrandytoren sprongen daarna direct aan."

Jaarlijks worden langs de tuidraden van de ruim 360 meter hoge Gerbrandytoren, ook wel bekend als de Zendmast Lopik, 120 lampjes aangebracht. Als die verlicht zijn, geeft dat het silhouet van een kerstboom. De stichting erachter claimt dat het 's werelds grootste kerstboom is.

Dit jaar gebeurt het voor de 25ste keer. Het is een feestelijke gebeurtenis, die gepland stond voor morgen om 20:00 uur, samen met een optreden van de meidengroep O'G3ne. Het idee is dat de lampjes zullen "dansen" op de muziek.

Maar vandaag zijn er al enkele lichtjes te zien. Herbert van Zijl van de Stichting Kerstboom is verrast. Hij denkt dat de bliksem is ingeslagen.

Volgens Alticom, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de techniek van de lampjes, worden lampjes getest. Een medewerker onderzoekt wat er is gebeurd, schrijft RTV Utrecht.

Zo hoort 't

Advertentie via Ster.nl