Brandweerlieden bij een uitgebrande woning bij LA
NOS NieuwsAangepast

Honderden huizen verbrand bij natuurbranden bij Los Angeles

De natuurbranden in het zuiden van Californië hebben zeker 439 woningen en gebouwen verwoest ten noordwesten van Los Angeles. Het vuur wordt aangewakkerd door de droge en harde Santa-Ana-wind en groeide daar vannacht tot zo'n 46.000 hectare.

Vier dagen geleden begonnen de branden in de Californische natuurgebieden, maar de stedelijke gebieden worden nu ook bedreigd. Op enig moment moesten zo'n 200.000 mensen noodgedwongen hun huis verlaten, maar een deel daarvan is inmiddels weer thuis. Inwoners in de getroffen gebieden wordt gevraagd zich voor te bereiden op een plotse evacuatie.

Verwacht wordt dat het vuur voorlopig nog niet geblust is. Hoewel de brandweer zegt dat de blusacties hier en daar effect hebben, zijn er nog duizenden woningen in gevaar. Zo'n vijf procent van het vuur is volgens de autoriteiten onder controle.

Bosbranden verwoesten woningen in exclusieve wijk Bel Air

Bij San Diego, verder richting het zuiden, woedt het vuur ook nog en is zo'n 1100 hectare natuurgebied verwoest. Er zijn twee mensen naar het ziekenhuis gebracht met brandwonden en er zijn zeker twintig woningen uitgebrand in een woongemeenschap voor ouderen.

Een deel van de belangrijkste snelwegen in de staat zijn gesloten. Vooralsnog zijn er geen meldingen van mensen die door het vuur om het leven zijn gekomen. Een automobilist kwam wel om bij een auto-ongeluk toen hij probeerde te vluchten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl