1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Tweede Kamer op zoek naar een 'nog mooiere' vlag

Er komt een "mooiere" vlag in de vergaderzaal van Tweede Kamer, zegt Kamervoorzitter Arib. Het huidige exemplaar, dat sinds vorige maand achter de voorzitter hangt, is tijdelijk.

Het presidium, het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer, is een nieuwe vlag aan het uitzoeken en zal ook een besluit nemen over de uiteindelijke plek in de zaal.

De Nederlandse driekleur is er gekomen op verzoek van SGP en PVV. PVV-Kamerlid Beertema zei vanmiddag in het debat over de begroting van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dat hij er blij mee is, maar dat hij wel vindt dat dit exemplaar er "wat beschroomd" bij staat.

Hij vindt ook dat de vlag moet worden verplaatst van links achter de voorzitter naar rechts, tussen de voorzitter en het spreekgestoelte voor Kamerleden. "Dan is hij altijd volop in beeld."

'Nog mooier'

Arib meldde hem dat er op dit moment een mooie vlag wordt uitgezocht. "Nog mooier, laat ik het zo zeggen."

De SGP en de PVV vroegen in een motie aan het kabinet om het rood-wit-blauw in de Tweede Kamer te tonen als "symbool van de natie". Ze wezen erop dat in veel andere landen ook een vlag in het parlement hangt.

De Kamervoorzitter waarschuwde na het aannemen van de motie al grappenderwijs dat er een föhn aan te pas zou moeten komen, om het ding binnen de muren van de Tweede Kamer ook echt te laten wapperen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl