'Zie Meulens wel coach van Giants worden'

Aangepast
Hensley Meulens namens de San Francisco Giants Getty Images

Hensley Meulens werd niet de nieuwe manager van New York Yankees, maar voor de 50-jarige Curaçaoënaar komen er meer kansen, denkt Bryan Hoch, Yankees-insider bij de officiële website van de Major League Baseball MLB.com.

De aanstelling van Boone betekende een teleurstelling voor Meulens, die een van de zes sollicitanten was bij de grootste honkbalclub van de wereld. Boone werd woensdag gepresenteerd.

"Dit was een hele grote kans voor Meulens", aldus Hoch. "Dus hij zal zeker teleurgesteld zijn. Zijn sollicitatiegesprek ging heel goed en de grote heren van de Yankees waren onder de indruk van hem."

Voor aankomend seizoen zal Meulens de belangrijkste assistent zijn van Bruce Bochy bij San Francisco Giants, waar hij de laatste zeven seizoenen slagcoach was.

Hensley Meulens samen met hoofdcoach Bruce Bochy Getty Images

"Meulens zal zeker vaker gevraagd worden om op sollicitatiegesprek te komen bij clubs uit de Major League. Ik zie hem ook wel Bruce Bochy opvolgen bij San Francisco Giants over twee of drie jaar."

Hoch zag in Meulens aanvankelijk de topfavoriet voor de functie en was verrast door de aanstelling van Boone. "Hensley Meulens was een heel goede kandidaat en zat uiteindelijk bij de laatste twee, maar blijkbaar was het sollicitatiegesprek van Aaron Boone net iets beter."

'Meulens was tweede keus'

Bij de persconferentie van woensdag werd duidelijk waarom de Yankees voor Boone hebben gekozen. "Alle personen die bij het sollicitatiegesprek van Boone aanwezig waren, waren enorm onder de indruk van hem", zegt Hoch. "De laatste jaren was hij analist en hij heeft dus veel wedstrijden gezien."

Volgens Hoch was iedereen het er bij de Yankees over eens dat Boone de nieuwe hoofdcoach moest worden. "Meulens was tweede keus."

Bryan Hoch
@BryanHoch
Aaron Boone: “One thing I promise you, we are going to have great relationships with our players. We’re going to always do what is best for the New York Yankees.”
10 maanden geleden

Communicatie was een belangrijk aspect voor de Yankees gedurende de sollicitatieprocedure. "Meulens spreekt vijf talen. Dat is echt een voordeel in een team met veel nationaliteiten. Ook communiceert hij sterk met de media en met de directie van de Yankees."

"De Yankees hebben nu een heel jonge, maar getalenteerde groep. Met deze groep gaat geschiedenis worden geschreven. Communicatie is dan heel belangrijk. Meulens heeft pech gehad dat Boone ook heel sterk is op het communicatievlak", weet Hoch te vertellen.

Meulens zal zeker vaker gevraagd worden om op sollicitatiegesprek te komen bij clubs uit de Major League.

Bryan Hoch

Met Boone als nieuwe manager kiezen de Yankees voor iemand zonder ervaring als coach. Hoch: "Hiermee nemen ze een groot risico. Boone was natuurlijk een heel goeie speler maar heeft nog nooit voor een groep gestaan. Wel komt hij echt uit een honkbalfamilie want zijn broer en zijn vader speelden ook in de MLB."

De laatste 26 jaar hebben de Yankees maar drie managers gehad: Joe Girardi (10 jaar), Joe Torre (12 jaar) en Buck Showalter (4 jaar). Boone tekent een contract voor drie jaar.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Welkom terug nummer 17: Boone nieuwe coach Yankees

STER Reclame