Zevenklapper bezorgt Liverpool en Wijnaldum groepswinst

Aangepast
Coutinho is de grote man van de avond met een hattrick ANP

Georginio Wijnaldum heeft zich in groep E met Liverpool als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Tegen het Spartak Moskou van Quincy Promes maakten de Reds er een show van: het werd maar liefst 7-0.

Het kwam nog niet eerder voor dat vijf Engelse clubs de achtste finales hebben bereikt want ook Manchester United, Manchester City, Chelsea en Tottenham Hotspur lukte dat.

1/5Liverpool kreeg na drie minuten een strafschop na een overtreding op Salah ANP
2/5Promes kon zijn stempel niet drukken en werd na een kwartier gewisseld ANP
3/5Via het been van Spartak-verdediger Bocchetti scoort Coutinho zijn derde doelpunt van de avond ANP
4/5Coutinho neemt na zijn hattrick de bal mee naar huis ANP
5/5Spartak druipt af op Anfield na de oorwassing tegen Liverpool ANP

Binnen 20 minuten was het 3-0 dankzij twee doelpunten van Phillipe Coutinho en een van Roberto Firmino. Spartak had nog een kans op een vervolg in de Champions League, maar die hoop was na rust snel over. Binnen vijf minuten stond het 5-0 dankzij een fraaie volley van Sadio Mané en Coutinho's derde.

In het laatste kwartier maakte Liverpool de avond nog pijnlijker voor Spartak Moskou. Door doelpunten van Mané en Salah liep de ploeg van trainer Jürgen Klopp uit naar 7-0.

Liverpool eindigt ongeslagen als eerste in de groep E. Voor het Spartak Moskou van Promes, die een kwartier voor tijd naar de kant werd gehaald, rest de Europa League. Sevilla eindigt op drie punten achter Liverpool en mag zich ook opmaken voor de achtste finales. Voor Maribor eindigt het avontuur in Europa.

Eindstand groep E na zes wedstrijden

Team Punten Doelsaldo
1. Liverpool 12 +17
2. Sevilla 90
3. Spartak Moskou 6-4
4. NK Maribor 3 -13

STER Reclame