Feyenoord klopt Napoli en is verlost van hatelijke nul

Aangepast
St. Juste bracht De Kuip in extase met de 2-1 Pro Shots

Op de valreep is Feyenoord er dan toch in geslaagd om een zege te boeken in de Champions League. Tegen Napoli werd het in De Kuip 2-1. Jeremiah St. Juste kroonde zich in blessuretijd tot matchwinner.

Feyenoord startte met Kenneth Vermeer op doel en de pas 18-jarige debutant Tyrell Malacia als linksback. Maar niet voor de eerste keer ging het al snel faliekant mis.

Na vroege tegendoelpunten thuis tegen Manchester City en bij Napoli lag de bal er ditmaal na anderhalve minuut al in: een vrije trap werd slecht weggewerkt en Piotr Zielinski schoot van dichtbij raak.

Napoli was daarna een halfuur heer en meester. Maar Dries Mertens en Marek Hamsik verzuimden de voorsprong voor Napoli verder uit te bouwen.

Piotr Zielinski maakte al binnen twee minuten de 0-1 voor Napoli AFP

Uit het niets kwam Feyenoord op gelijke hoogte: Nicolai Jørgensen kopte raak uit een mooie voorzet van Steven Berghuis. Even was Napoli van slag: een schot van Jens Toornstra werd geblokt en Napoli-keeper Pepe Reina plukte een inzet van Jørgensen uit de korte hoek.

Nicolai Jørgensen viert de 1-1 ANP

Ook na rust kreeg Feyenoord nauwelijks de kans rustig een aanval op te zetten; Napoli, dat moest winnen om, bij verlies van Sjachtar Donetsk, te overwinteren in de Champions League, voerde de regie.

Echt gevaarlijk was Napoli echter niet. Vermeer pakte een schotje van Callejón en een knal van Zielinski zeilde naast. Feyenoord bleef vrij eenvoudig op de been, al zag het Tonny Vilhena vlak voor tijd wegvallen met zijn tweede gele kaart.

Tonny Vilhena moet met twee keer geel het veld verlaten ANP

Met tien man en invaller St. Juste vloog De Kuip toch nog in vuur en vlam. Want het was de verdediger die Feyenoord in de blessuretijd met een kopbal de overwinning bezorgde.

Napoli naar Europa League

Ondanks de zege blijft Feyenoord laatste in de groep F, terwijl Napoli als nummer drie na de winterstop verder moet in de Europa League. Sjachtar Donetsk won met 2-1 van Manchester City en gaat daardoor op eigen kracht door naar de volgende ronde.

GracenoteNetherlands
@GracenoteNL
Jongste spelers Feyenoord in CL: 18-111 Tyrell Malacia 18-127 Dylan Vente 18-200 Leonardo 19-031 Glenn Loovens 19-056 Robin van Persie #feynap #CL @Feyenoord
10 maanden geleden
Statistieken Feyenoord-Napoli

STER Reclame