Handbalsters spelen in extremis gelijk tegen Servië

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Handbalsters spelen in extremis gelijk tegen Servië
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse handbalsters hebben hun vierde groepsduel op het WK gelijkgespeeld. Tegen Servië maakte Oranje in de laatste secondes gelijk: 27-27. Oranje was al zeker van deelname aan de volgende ronde.

Nummer twee in de groep Servië had eerder, net als Nederland, China omvergeblazen met grote cijfers (43-23) en ook Kameroen verslagen (34-21). Dinsdagavond speelde het gelijk tegen het sterke gastland Duitsland (22-22).

Broch op dreef

De ploegen deden niet veel voor elkaar onder in de openingsfase. Veel aanvallen van Nederland verliepen via het midden, waar cirkelspeelster Yvette Broch gretig gebruik van maakte.

Oranje keek veelal tegen een kleine achterstand aan, maar kwam steeds beter in het spel en wist de achterstand gaandeweg goed te maken. Dat had mede te maken met de keuze voor Jasmina Jankovic, die op doel een veel betere indruk maakte dan eerste keus Tess Wester.

1/2Yvette Broch was op dreef tegen Servië Orange Pictures
2/2Lois Abbingh worstelt zich langs twee Servischen Orange Pictures

Na een 15-15 ruststand lukte het Servië bij 24-21 als eerste een gat te slaan. Oranje, dat Servië in de achtste finales van het WK in 2015 nog met grote cijfers (36-20) versloeg, kreeg de bal maar niet voorbij de uitblinkende Servische keepster.

Nadat Estavana Polman vlak voor tijd het verschil toch had weten terug te brengen tot één, maakte Nycke Groot zeven seconden voor de zoemer gelijk. Direct daarna dacht Servië de winnende te maken, maar een aanvallende fout gooide roet in het eten.

"We moeten uiteindelijk blij zijn met een punt, maar het is ook teleurstellend", reageerde Lois Abbingh voor de camera van Ziggo Sport. "We hadden beter moeten spelen, want ik vind dat wij sterker zijn dan Servië."

Vrijdag tegen Duitsland

Vrijdag speelt Oranje het laatste groepsduel. Om 18.00 uur neemt Nederland het op tegen de Duitsers. Daarna is bekend tegen wie het speelt in de knock-outfase.

Stand groep Nederland

Duels-puntendoelsaldo
1. Zuid-Korea*4-6(106-85)
2. Servië*4-6(126-93)
3. Duitsland*3-5(73-55)
4. Nederland*4-5(118-88)
5. China3-0(57-114)
6. Kameroen4-0(79-124)
* Geplaatst voor volgende ronde

STER Reclame