Gevonden bot is misschien wel van Sinterklaas

Aangepast
T. Higham & G. Kazan

Een botfragment waarvan wordt aangenomen dat het aan Sint-Nicolaas toebehoorde, stamt inderdaad uit de tijd dat hij leefde. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit van Oxford, die het bot hebben onderworpen aan koolstofdatering.

De bisschop Sint-Nicolaas stierf rond het jaar 343 en volgens de onderzoekers stamt het bot uit de vierde eeuw na het begin van onze jaartelling. Daarmee is geen direct bewijs geleverd dat het fragment ook daadwerkelijk aan de populaire heilige toebehoorde, maar het is wel mogelijk, schrijft de BBC.

Verschillende beenderen van Sint-Nicolaas, waarop onze Sinterklaas is gebaseerd, zijn als reliek verspreid over de wereld. Meestal gaat het daarbij om vervalsingen. "Dit botfragment suggereert daarentegen dat we mogelijk te maken hebben met overblijfselen van Sint-Nicolaas zelf", zegt een archeoloog van Oxford tegen de BBC.

Oxford University
@UniofOxford
Could ancient bones suggest #Santa was real? New @UniofOxford research has revealed that bones long venerated as relics of the saint, do in fact date from the right historical period: https://t.co/lkxG2uAkAU #OxAdvent
10 maanden geleden

STER Reclame