Schietpartij in Rotterdam en handgranaat gevonden

Aangepast
Media TV

In de Rotterdamse wijk Spangen is vannacht geschoten op de gevel van een woning. Bij het huis is op straat ook een handgranaat gevonden.

Er werden ongeveer 25 schoten gelost. Om 03.15 uur alarmeerden bewoners de politie. Die schakelde op haar beurt de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) in, die de granaat onschadelijk maakte.

Bewoner opgepakt

Er zijn geen gewonden gevallen. Door de kogels is een ruit vernield en op straat lagen meerdere hulzen. Volgens getuigen werd geschoten met een automatisch wapen en werd geprobeerd de granaat door het kapotte raam naar binnen te gooien.

De politie vond in de beschoten woning een vuurwapen en drugs. De 42-jarige bewoner is daarom gearresteerd. De politie is nog op zoek naar de schutters.

Media TV

De bovenbuurman van het beschoten huis vertelt tegen RTV Rijnmond: "Het duurde maar kort, nog geen vijf seconden." Dat was net genoeg om van de bank te springen. Daarna merkte hij pas dat er een gaatje in de vloer en in de muur zat.

"Ik zat er 1,5 meter vandaan, mijn zoontje was er ook bij. Hij is doodsbang nu. Die heeft niet geslapen vannacht. Wat een idioten zijn dit, waarom doe je dit in een woonwijk?" Waarom geschoten is, weet hij niet. Hij heeft weinig contact met zijn onderburen. "Maar als je op mekaar loopt te schieten, dan is dat geen zuivere koffie."

Onacceptabel

Het politieonderzoek naar het incident is nog in volle gang. "Geweld, en zeker vuurwapengeweld in deze vorm, vinden we onacceptabel. Helemaal als het op straat in een woonwijk plaatsvindt", zegt politiechef Frank Paauw.

STER Reclame