Het wordt spannend voor Liverpool, Porto, Napoli en Dortmund

Aangepast
Georginio Wijnaldum kan zich met Liverpool geen nederlaag veroorloven EPA

In de Champions League worden vandaag de laatste wedstrijden in de groepsfase afgewerkt. Vanavond is het de beurt aan de groepen E tot en met H. Liverpool moet oppassen en ook Porto en Napoli gaan een spannende avond tegemoet. Het Borussia Dortmund van Peter Bosz vecht voor een plaats in de Europa League.

Programma Champions League NOS

Liverpool is de koploper in groep E maar een nederlaag tegen Spartak Moskou kan de Reds fataal worden. Als de Russen met Quincy Promes kunnen stunten op Anfield halen ze Liverpool met Georginio Wijnaldum in op onderling resultaat. Sevilla is bij winst tegen Maribor sowieso door in de Champions League.

Stand groep E

TeamGespeeld-puntenDoelsaldo
1. Liverpool5-916-6
2. Sevilla5-811-11
3. Spartak Moskou5-69-6
4. NK Maribor5-22-15

In groep F is Feyenoord Europees al uitgeschakeld. Voor tegenstander Napoli staat nog wel veel op het spel in De Kuip. De Italianen moeten winnen en zijn dan nog afhankelijk van het resultaat bij Sjachtar Donetsk - Manchester City. City is al zeker van de koppositie in de groep en kwalificatie voor de volgende ronde.

Stand groep F

TeamGespeeld-puntenDoelsaldo
1. Manchester City5-1513-3
2. Sjachtar Donetsk5-97-8
3. Napoli5-610-9
4. Feyenoord5-03-13
Besiktas met Ryan Babel (l) is de verrassende koploper in groep G AFP

FC Porto en RB Leipzig vechten in groep G om de tweede plaats. Koploper Besiktas kan niet meer achterhaald worden. Porto speelt thuis tegen het AS Monaco. De Fransen haalden vorig jaar nog de halve finales in de Champions League maar zijn nu al Europees uitgeschakeld. Leipzig ontvangt Besiktas. Mochten Porto en Leipzig in punten gelijk eindigen, dan gaat Porto door op basis van onderling resultaat.

Stand groep G

TeamGespeeld-puntenDoelsaldo
1. Besiktas5-119-4
2. FC Porto5-710-8
3. RB Leipzig5-79-9
4. AS Monaco5-24-11

In groep H zijn de belangrijkste beslissingen al gevallen. Tottenham Hotspur is al zeker van de groepswinst en Real Madrid wordt tweede.

Coach Peter Bosz en zijn Borussia Dortmund wacht in Bernabéu een spannend avondje bij Real Madrid. De Duitsers hebben evenveel punten als hekkensluiter APOEL, dat op bezoek gaat bij de Spurs. Inzet is een plaats in de Europa League na de winterstop.

Het onderling resultaat tussen Borussia en APOEL is gelijk (het werd twee keer 1-1), maar Dortmund heeft een veel beter doelsaldo.

Stand groep H

TeamGespeeld-puntenDoelsaldo
1. Tottenham Hotspur5-1312-4
2. Real Madrid5-1014-5
3. Borussia Dortmund5-25-10
4. APOEL5-22-14

STER Reclame