Horecagelegenheid in Rotterdam verwoest na explosie en brand

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Brand en explosie Rotterdam leggen restaurant in puin

In Rotterdam is een explosie geweest met brand tot gevolg in restaurant-shishalounge Comptoir in het centrum van de stad. De gevel van het flatgebouw aan de Wijnhaven is zwaar beschadigd, de glazen pui is compleet weggeslagen. De vier woonlagen van het gebouw zijn uit voorzorg ontruimd. Een woontoren van 33 verdiepingen die aan het gebouw vast zit, is niet beschadigd.

Een ooggetuige meldt dat er vlak voor de explosie iets naar binnen is gegooid in het pand, waarna een auto wegreed.

Rechercheonderzoek

Kort na middernacht was het vuur geblust. De brandweer heeft het pand doorzocht en ook de recherche is een onderzoek begonnen.

"Het is een hele felle brand geweest, dat maakt het onderzoek lastiger. De schade is enorm", zegt Jop Heinen van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond in het NOS Radio 1 Journaal.

Een aantal mensen raakte lichtgewond. Er moest ook iemand naar het ziekenhuis die te veel rook had ingeademd. Enkele mensen zijn ter plekke onderzocht door ambulancepersoneel.

Rookschade

Ook aan twee parkeerlagen boven het restaurant is de schade groot. De bewoners van de bovenliggende woningen werden elders opgevangen. De meesten van hen konden vannacht terug. Vanwege de rook- en waterschade worden de bewoners van acht woningen nog elders opgevangen.

Er is een NL-alert uitgegeven. Daarin stond dat mensen in de omgeving binnen moesten blijven, uit de rook moesten blijven, ramen en deuren moesten sluiten en de ventilatie uit moesten zetten.

Gerben Wigmans
@gerbenwigmans
Behoorlijke brand horeca Wijnhaven
1 jaar geleden
N. Sarmidani
@N_Sarmidani
Grote brand aan de #wijnhaven #rotterdam
1 jaar geleden

STER Reclame