Atlético-trainer Diego Simeone baalt op Stamford Bridge

Vroege aftocht Atlético, Roma en Chelsea door

Voor het eerst sinds 2013 gaat de Champions League de knock-outfase in zonder Atlético Madrid. De finalist van 2014 en 2016 had niet genoeg aan een 1-1 gelijkspel bij Chelsea. AS Roma won met 1-0 van FK Qarabag en gaat als groepswinnaar door.

Atlético had een zege bij Chelsea én averij van Roma nodig om door te gaan, maar het een noch het ander gebeurde. De Spanjaarden kwamen na rust op 1-0 door Saúl Ñíguez, die inkopte uit een door Fernando Torres (ex-Chelsea) doorgekopte corner.

Saúl kon nog juichen na zijn treffer, niet wetende dat op hetzelfde moment in Italië concurrent AS Roma op voorsprong kwam tegen Qarabag. Op Stamford Bridge boorde Stefan Savic een kwartier voor tijd met een eigen goal het laatste sprankje Spaanse hoop de bodem in: 1-1.

Kevin Strootman in duel met een speler van Qarabag

Roma won thuis van FK Qarabag door een goal van Diego Perotti. Hij brak na rust de ban door de rebound te verzilveren nadat Edin Dzeko op de doelman was gestuit.

Kevin Strootman speelde het gehele duel mee bij de Romeinen.