Max Verstappen en Daniel Ricciardo in een vrolijke bui
NOS SportAangepast

Ricciardo passeert Verstappen als inhaalkoning

Niet Max Verstappen, maar Daniel Ricciardo heeft het afgelopen seizoen de meeste geslaagde inhaalacties in de Formule 1 gemaakt. De Australiër lost daarmee zijn teamgenoot van Red Bull af.

Ricciardo passeerde in de afgelopen twintig races 43 keer een andere auto. Verstappen kwam tot 22. Vorig jaar waren dat er nog 78. De twee samen maken Red Bull ook tot het team met de meeste geslaagde inhaalmanoeuvres, zo berekende bandenleverancier Pirelli.

Verstappen leidt wel een andere klassement. De jonge Nederlander werd, samen met wereldkampioen Lewis Hamilton, het minst gepasseerd. Slechts twee keer kwam er een concurrent voorbij hen.

Het teamklassement wordt ook aangevoerd door Red Bull. In totaal werden die bolides slechts elf keer voorbijgereden (Verstappen twee, Ricciardo negen), net als de Ferrari's van Kimi Räikkönen (acht) en Sebastian Vettel (drie).

Pirelli telde in het hele seizoen 435 inhaalacties. Dat is ongeveer de helft minder dan in het vorige seizoen toen er 866 keer, in 21 races, een succesvolle inhaalactie viel te noteren.

De introductie van snellere en bredere auto's is de belangrijkste reden voor het sterk verminderde aantal inhaalacties.

Max Verstappen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl