Handbalsters door op WK na zege op Kameroen

Aangepast

De Nederlandse handbalsters hebben op het WK in Duitsland hun tweede zege geboekt en zich daarmee geplaatst voor de achtste finales.

Na de nederlaag tegen Zuid-Korea en de ruime zege op China werd Kameroen, een van de zwakke broeders in de groep, zonder overtuigend spel geklopt: 29-22.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Handbalsters kloppen Kameroen op WK
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kameroen deed één keer eerder mee aan het WK (in 2005 eindigde het als 22ste) en had in Leipzig al fors verloren van Duitsland en Servië.

Stroeve start

Na een stroeve start (3-3) liep Oranje uit naar 10-4. Nederland zakte daarna weg en omdat Kameroen-keepster Mben Mbediang in vorm bleek, werd het verschil niet al te groot.

Ook na de pauze bleef het fysiek sterke (en soms gemene) Kameroen in het spoor van het worstelende Oranje, dat vooral snelheid en schotkracht miste.

"We hebben twee punten. De rest moeten we snel vergeten", was de veelzeggende reactie van Estavana Polman.

Door de zege is Nederland verzekerd van een plaats bij de eerste vier in de poule, waarmee kwalificatie voor de achtste finales is veiliggesteld. Nederland speelt nog twee poulewedstrijden, tegen Sevië en Duitsland, en pas daarna zal duidelijk zijn wie de tegenstander wordt van Nederland in de achtste finales.

STER Reclame