Demente man niet vervolgd om verkrachting stiefdochter

Aangepast
ANP

Een 74-jarige zwaar demente man die onder meer verdacht wordt van bedreiging, mishandeling en het verkrachten van zijn stiefdochter wordt waarschijnlijk niet vervolgd omdat hij niet in staat is om te begrijpen waar de rechtszaak over gaat. Het gaat om een islamgeleerde uit Oudenbosch, schrijft het Brabants Dagblad.

In de wet staat dat iemand die vanwege een ziekte niet begrijpt wat er in zijn strafzaak gebeurt, niet mag worden vervolgd. De rechtbank in Breda heeft gisteren na medisch en psychologisch onderzoek geoordeeld dat dit in deze zaak het geval is, en heeft de vervolging geschorst.

10 jaar oud

De man zou tussen 2010 en 2016 meerdere zedendelicten hebben gepleegd in de relationele sfeer, waaronder de verkrachting. De ontucht begon toen het meisje 10 jaar oud was. Ook zou hij twee andere leden van het gezin hebben mishandeld.

Volgens justitie is nu niet meer vast te stellen of hij toentertijd ook al aan een vergevorderde vorm van dementie leed.

De man blijft voorlopig wel in voorarrest zitten. Daarna wordt hij naar alle waarschijnlijkheid in een inrichting opgenomen.

STER Reclame