Hockeyers buigen diep voor België in World League

De Nederlandse hockeyers hebben hun derde duel in de finale van de World League kansloos verloren. Oranje boog in het Indiase Bhubaneswar diep voor België (0-3) en treft in de kwartfinales Duitsland.

Hockeyers hebben niets in te brengen tegen België

De Belgen heersten voor rust, creëerden goede kansen, maar stuitten telkens op een attente Sam van der Ven. De doelman had op twee van de vijf strafcorners van Loïck Luypaert echter geen antwoord. Net na rust verzilverde Tom Boon de zevende strafcorner van België, dat nauwelijks iets te duchten had van een machteloos Oranje.

Pas in het laatste kwart liet Nederland zich af en toe van voren zien. Martijn Havenga leek te scoren uit een strafcorner, maar na ingrijpen van de videoscheidsrechter werd de goal afgekeurd omdat de bal niet uit de cirkel was geweest. Luypaert miste namens België nog een strafbal.

Keeper voorkomt vernedering

De ploeg van bondscoach Max Caldas bleef een vernedering bespaard dankzij een uitstekende Van der Ven en omdat België slordig omsprong met de kansen. Doelman Van der Ven werd - ondanks de drie tegendoelpunten - na afloop zelfs uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Eindstand groep A

1België3-911-2
2Spanje3-6  5-8
3Argentinië3-1  6-8
4Nederland3-1  5-9

Na twee nederlagen en een gelijkspel is Nederland als laatste geëindigd in groep A. Daardoor is Duitsland, winnaar van groep B, de tegenstander in de kwartfinales. Dat duel wordt donderdag gespeeld om 15.00 uur Nederlandse tijd.