Omroep Gelderland
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Natuurmonumenten vergoedt schade na aanval Schotse hooglander

Natuurmonumenten vergoedt alle schade van de vrouw die een paar weken geleden door een Schotse hooglander werd aangevallen. Ze liep een diepe snee in haar buik op, waar ze nog steeds veel last van heeft. "Het zijn onze beesten en het is onze verantwoordelijkheid", zegt boswachter Jeroen de Koe van Natuurmonumenten.

De 66-jarige Alie Mulder-Kerkhof zag tijdens een wandeling op de Posbank met een vriendin een groep Schotse hooglanders lopen. "Voor ik het wist, werd ik op de hoorn genomen door een van die hooglanders. Ik belandde op de grond met een heftige pijn. Hij heeft echt 27 centimeter diep met zijn hoorn in mijn buik geboord."

Ziekenhuis

Waarom het dier aanviel, is onduidelijk. Mulder-Kerkhof zegt dat ze niet luidruchtig was en juist probeerde de dieren te mijden.

Na de aanval werd de vrouw uit Doesburg in het ziekenhuis opgenomen. Nu moet haar wond nog elke dag worden verzorgd. De kleren die ze die dag droeg, zijn kapot. "Ik ben mijn eigen risico kwijt. Ik kan op het moment niets, ben helemaal afhankelijk van hulp."

Natuurmonumenten zegt dat de schade wordt betaald. "De kapotte kleding wordt direct vergoed. Als het wat ingewikkelder wordt, hebben we daar een goede aansprakelijkheidsverzekering voor", zegt De Koe tegen Omroep Gelderland.

Advertentie via Ster.nl