NOS NieuwsAangepast

Vermiste Abdullah (15) terecht en maakt het 'naar omstandigheden goed'

'De vader en een oom van Abdullah hebben hem gevonden'

De 15-jarige Abdullah, die sinds vrijdag werd vermist, is terecht. De politie meldt dat hij is gevonden op volkstuincomplex Vijfsluizen in Schiedam.

Er is de afgelopen dagen druk naar hem gezocht in kelderboxen en tuinhuisjes. De autistische en dove jongen heeft een voorkeur voor zulke plekken. Vanmiddag rond 16.00 uur kreeg de politie een aantal tips. Mensen zeiden Abdullah te hebben gezien bij het volkstuincomplex.

Volgens de politie maakt Abdullah het naar omstandigheden goed. Hij is bij zijn familie en is in het ziekenhuis onderzocht. "Ze willen bijvoorbeeld weten of het effect heeft gehad dat hij zijn medicijnen niet heeft geslikt", aldus een politiewoordvoerder.

Waar hij sinds vrijdag is geweest en hoe hij zich heeft weten te redden zonder warme kleding en zonder medicijnen, kan de politie nog niet zeggen.

Volgens de politie heeft het Amber Alert dat gisteren werd uitgegeven enorm geholpen bij het vinden van de jongen. "We kregen een explosie aan tips. En heel Nederland keek naar hem uit. Vele vrijwilligers waren dag en nacht op zoek naar Abdullah. Dat het met zo weinig aanwijzingen toch gelukt is, daar zijn we dolgelukkig mee."

Hoe werkt een Amber Alert?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl