NOS VoetbalAangepast

Chapecoense mag jaar na vliegramp weer juichen

De Braziliaanse voetbalclub Chapecoense heeft zich verrassend geplaatst voor de voorronde van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League.

Vliegramp

Chapecoense verloor iets meer dan een jaar geleden het grootste deel van de selectie bij een vliegramp in Colombia. Slechts drie spelers overleefden de crash.

Met een nieuwe ploeg eindigde de club na een late zege op Coritiba (2-1) als achtste in de competitie, waarmee een plaats in de voorronde van het belangrijkste Zuid-Amerikaanse bekertoernooi werd afgedwongen.

Chapecoense viert feest na behalen Copa Libertadores

Clubrecord

De club uit het zuiden van Brazilië presteerde met de nieuwe spelers opvallend goed. De zege op Coritiba was het tiende duel op rij zonder nederlaag, een clubrecord. De beslissing viel zondag diep in blessuretijd. Invaller Túlio de Melo zorgde in de 95ste minuut voor de 2-1.

Een van de drie overlevenden van Chapecoense, verdediger Alan Ruschel, zat tijdens het duel op de bank. De andere twee, Jakson Follmann en Helio Neto, waren ook aanwezig in het stadion. De kwalificatie voor de voorronde van de Copa Libertadores leverde emotionele taferelen op in de Arena Condá.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl