AFP

Drie doden bij ongelukken in Franse Alpen

time icon

In de Franse Alpen zijn drie vermiste skiërs dood teruggevonden. Ze waren sinds gisteren vermist en zijn bij twee verschillende ongelukken om het leven gekomen, melden Franse media. De nationaliteit van de slachtoffers is niet bekendgemaakt.

Twee van de skiërs gingen gisterochtend op pad in de Alpen om te skiën op de 2000 meter hoge Grand Som, zo bericht de krant Le Dauphine. Toen ze rond 20.00 uur nog niet terug waren gekomen, sloeg de familie alarm.

Hun auto werd 's avonds teruggevonden op de parkeerplaats, maar van de twee mannen ontbrak ieder spoor. Ook de inzet van een helikopter leidde tot niets. Vanmiddag werden de twee door de hulpdiensten dood teruggevonden. Ze zijn vermoedelijk overvallen door een lawine.

Een andere man was gistermiddag alleen vertrokken naar een andere berg, de eveneens 2000 meter hoge Dent de Crolles. Toen hij 's avonds niet naar huis kwam, meldde zijn vriendin zich bij de hulpdiensten. De politie vond zijn lichaam vanochtend terug. Ook hij is waarschijnlijk door een lawine getroffen.

STER Reclame