NOS NieuwsAangepast

Formule 1-race Bahrein afgelast

De grand prix van Bahrein, de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen, is afgelast. De race zou verreden worden op 13 maart.

De organisatoren vinden het vanwege de politieke onrust in het land niet verantwoord om de wedstrijd door te laten gaan. De koning van het land wil zich bovendien helemaal richten op de dialoog met de oppositie.

"Het is belangrijk voor het land om ons te richten op zaken van nationaal belang. De Formule 1-race in Bahrein kunnen we op een latere datum doen", liet de kroonprins weten.

Soennietische minderheid

In Bahrein wordt sinds 14 februari geprotesteerd tegen de macht van de koninklijke al-Khalifa familie. De sjiitische meerderheid in het land is het zat dat een soennietische minderheid het er voor het zeggen heeft.

Bij de betogingen vielen tot nu toe zeker zes doden. Nog altijd houdt een groep betogers het centrale Parelplein in de hoofdstad Manama bezet.

Melbourne

Formule 1-baas Bernie Ecclestone zegt later terug te willen komen naar het Golfstaatje. "Het is jammer dat Bahrein zich heeft moeten terugtrekken. We wensen het hele land het beste in dit proces van genezing."

De openingsrace vindt nu plaats op 27 maart in Melbourne. Het is onduidelijk of de race in Bahrein, die sinds 2004 op de Formule 1-kalender staat, geschrapt wordt of verplaatst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl