Hockeyers kunnen ook Argentinië niet de baas

Hockeymannen geven tot drie keer toe voorsprong uit handen

De Nederlandse hockeyers hebben ook hun tweede duel op het finaletoernooi van de World League niet weten te winnen. Na de 3-2 nederlaag tegen Spanje werd het zondag 3-3 tegen olympisch kampioen Argentinië.

Oranje, dat speelde zonder de geblesseerde Mink van der Weerden en de zieke Pirmin Blaak en Thijs van Dam, heerste voor rust. Mirco Pruyser stuitte nog op keeper Juan Manuel Vivaldi, maar Thierry Brinkman scoorde wel na een mooi passje van Seve van Ass. Na rust soleerde Valentin Verga naar 2-0.

Argentinië maakt achterstand goed

Daarna was Argentinië de baas. Via twee strafcorners die door het slechte veld niet bepaald soepel verliepen, kwamen de Zuid-Amerikanen langszij. Matías Rey en Lucas Vila maakten de treffers.

Niet veel later zette Pruyser Oranje met wat geluk op een 3-2 voorsprong, maar twintig seconden voor het einde schoot Gonzalo Peillat uit een strafcorner de 3-3 binnen.