Hulpdiensten halen het wrak van het bootje uit het water
NOS NieuwsAangepast

Vader en zoon komen om bij vissersdrama, derde man nog vermist

Bij de zoekactie naar drie sportvissers bij het voormalig werkeiland Neeltje Jans in Zeeland zijn twee lichamen gevonden. Het gaat om een 79-jarige man uit Heeze en zijn 51-jarige zoon, is vanavond bekendgemaakt. Hun vriend van 67 wordt nog vermist. Naar hem wordt morgen verder gezocht.

Het lijk van de man van 51 spoelde vanochtend aan in de Mattenhaven, aan de oostkant van het eiland. Het tweede slachtoffer, de 79-jarige vader, werd in het bootje van de vissers gevonden. Dat lag op zijn kop in de Oosterschelde.

Het drietal was gisterochtend vertrokken om te gaan sportvissen, maar kwam niet terug bij de bed and breakfast waar ze een kamer hadden gehuurd. Hun auto met trailer staat nog aan de kant.

Duikers zoeken naar vissers bij Neeltje Jans, twee lichamen aangespoeld

Rond middernacht werd een grote zoekactie op touw gezet. Er is 's nachts 2,5 uur gezocht, maar de boot van vijf meter lang werd niet gevonden. Ook was het via zendmasten niet mogelijk om de locatie van hun mobiele telefoons te achterhalen.

De sportvissers waren aan de westkant van het eiland vertrokken. Vermoedelijk is hun bootje door de sterke stroming in de Oosterschelde beland en verongelukt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl