Het spitsenduo van Willem II: Bartholomew Ogbeche en Fran Sol

Willem II heeft twintig minuten nodig om Heracles te verslaan

Willem II heeft een opvallend simpele zege geboekt op Heracles Almelo: 3-1. De bezoekers scoorden pas laat tegen.

Willem II zat al snel op rozen tegen de Almeloërs, die alle deuren open hadden gezet. Fran Sol scoorde na vier minuten met een hakje, zijn eerste treffer sinds eind oktober een tumor in een van zijn teelballen operatief werd verwijderd.

Bartolomew Ogbeche kopte een kleine tien minuten later raak en kon in de 21ste minuut zijn tweede maken na een foute terugspeelbal van Jamiro Monteiro.

De bezoekers kregen één grote kans: Paul Gladon volleyde van dichtbij op de doelman. Het vuur was daarmee uit het treffen en alleen een snelle tegengoal na rust had daar iets aan kunnen veranderen.

Ondanks vrij veel balbezit zat die er niet in. Van de late tegentreffer van invaller Sebastian Jakubiak, een 24-jarige Duitser die pas een paar seconden in het veld stond, werd niemand meer warm of koud.