Drukte op Eindhoven Airport
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Tientallen vluchten op Schiphol geannuleerd vanwege de mist

De dichte mist heeft vandaag grote gevolgen gehad op de Nederlandse vliegvelden. Op verschillende luchthavens konden vliegtuigen een groot deel van de dag maar mondjesmaat landen en opstijgen. Pas aan het eind van de middag trok de mist op.

Op Schiphol annuleerde KLM 58 vluchten, "29 heen en 29 terug", aldus een woordvoerder. FlyBe vloog vandaag helemaal niet van en naar het Amsterdamse vliegveld.

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) op Schiphol laat weten dat de situatie aan het eind van de middag sterk is verbeterd. "Vanochtend was het zicht echt heel slecht", zegt een woordvoerster van LVNL op NH Nieuws. Pas vanaf 16.00 begon de situatie merkbaar te verbeteren. De woordvoerster verwacht dat het vliegverkeer vanavond weer volgens schema verloopt.

Bussen

Ook Eindhoven Airport kampte met problemen. Daar waren sinds gisteravond zo veel mensen gestrand dat bussen zijn ingezet om ze over te brengen naar andere luchthavens. Omroep Brabant meldt dat vanochtend vijf vluchten vanaf Eindhoven Airport zijn geannuleerd en tien langdurig vertraagd.

Reiziger Jorrin Hulst zei eerder vandaag: "Ik zou gisteren om 22:00 uur naar Londen zijn gevlogen. Dat is niet gelukt en daarom is iedereen naar het Van Der Valk Hotel gebracht. Om 05:30 uur werden we weer opgehaald, aangezien onze vlucht zou vertrekken om 08:30 uur. Nu staan we al uren te wachten tot we eindelijk kunnen vertrekken."

1Limburg meldt dat op Maastricht-Aachen Airport de vertragingen opliepen tot vier uur. Rotterdam-The Hague Airport en Groningen-Eelde Airport meldden geen problemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl