ANP

iPhonegebruikers in de hele wereld hebben last van een bug in het besturingssysteem. Om de haverklap wordt het beginscherm opnieuw geladen en is de smartphone even onbruikbaar. Als het scherm weer geladen is, moet de gebruiker telkens zijn toegangscode opnieuw invoeren.

Onduidelijk is hoeveel mensen wereldwijd kampen met het probleem. Apple heeft om het te verhelpen een software-update de deur uit gedaan.

Het probleem wordt veroorzaakt door een datumbug. Gebleken is namelijk dat het is ontstaan na 00.15 uur op 2 december, afgelopen nacht dus. Helpdesks van Apple worden overspoeld met klachten.

Dat er iets aan de hand was werd voor het eerst duidelijk in Australië en Nieuw Zeeland, waar het al een tijd dag is. iPhone-gebruikers melden zich daar in groten getale bij Apple-winkels.

Tweede keer

Het is de tweede keer deze week dat er problemen zijn bij Apple. Woensdag bleek dat de beveiliging in de macOS High Sierra niet deugde. Dat is de laatste versie van het besturingssysteem voor Apple-computers.

Door de slechte beveiliging was het mogelijk om zonder wachtwoord in te loggen en volledig toegang tot de computer van iemand anders te krijgen. Ook om dat probleem te verhelpen bracht Apple snel een update uit.

STER reclame