In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS NieuwsAangepast

Waarschuwing wegens mist, vanavond en vannacht kans op ijzel

Het KNMI heeft wegens de dichte mist in het hele land code geel afgegeven. Vanwege het beperkte zicht, in combinatie met gladheid, zijn de rijomstandigheden gevaarlijk.

Het zicht was vanochtend tussen de 50 en 100 meter en plaatselijk kan het nog minder zijn. De mist lost met moeite op. Het kan tot in de middag duren voor het zicht wat beter wordt. Weggebruikers moeten ook rekening houden met opvriezing van natte weggedeelten.

Vooral door gladheid zijn in Drenthe verschillende ongelukken gebeurd. In Steenbergen raakten twee auto's van de weg. Een automobilist belandde tegen een boom en moest gewond naar het ziekenhuis worden overgebracht. Op dezelfde plek belandde een auto in de sloot. Een getuige zegt bij RTV Drenthe dat de weg in Steenbergen spekglad is.

Ook uit Groningen, Overijssel en Brabant komen meldingen van aanrijdingen.

Door de mist zijn vertragingen ontstaan op Schiphol en Eindhoven Airport. De luchthavens adviseren mensen de websites te raadplegen.

Reiziger Jorrin Hulst wacht al sinds gisteravond op zijn vlucht van Eindhoven naar Londen. "Onze vlucht zou al om half negen gisteravond vertrekken. We staan maar te wachten zonder enige informatie", vertelt hij aan Omroep Brabant.

Vanavond en vannacht moet het verkeer in het midden, oosten en zuiden van het land bedacht zijn op ijzel en natte sneeuw waardoor het plaatselijk glad kan worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl