Een F15 van de Israëlische luchtmacht
NOS NieuwsAangepast

'Israël valt Iraanse militaire basis in Syrië aan'

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben een militaire post in de buurt van de Syrische hoofdstad Damascus aangevallen. Het Syrische luchtafweergeschut heeft de aanval beantwoord.

Volgens diverse internationale media was het doelwit van de Israëlische aanval een Iraanse basis in aanbouw. Iran steunt de Syrische president Assad en is ook een bondgenoot van het Libanese Hezbollah.

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten in Groot-Brittannië zijn tot in Damascus zware explosies gehoord. Ook viel in delen van de stad de elektriciteit uit.

De Israëlische regering heeft zich niet uitgelaten over het incident. Het is onduidelijk of er schade is aangericht en of er slachtoffers zijn gevallen.

Militair complex

Doel van de aanval was een militair complex in al-Kiswa ten zuiden van Damascus. Volgens eerdere berichten is Iran daar een eigen basis aan het bouwen in een bestaande Syrische compound, al is dat nooit bevestigd.

Luchtfoto's van de compound toonden de voortgang van de bouw. Sinds januari zijn zeker drie nieuwe gebouwen opgebouwd terwijl twee andere gebouwen zijn gerenoveerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl